Δοκιμάστε το μέλι μας, αφήστε το να σας μαγέψει με τη γεύση του, τις θεραπευτικές του ιδιότητες, τη γνησιότητα και την ποιότητά του.
Μέλι πεύκου

Παράγεται στα πευκοδάση της Χαλκιδικής και της Θάσου. Αποτελεί τη σημαντικότερη κατηγορία μελιού στη χώρα μας, αφού πάνω από το 60% της συνολικής ετήσιας παραγωγής προέρχεται από τα πεύκα. Είναι μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και αμινοξέα. Το χρώμα του πευκόμελου είναι χαρακτηριστικό και  κυμαίνεται από σκούρο κίτρινο ως ανοιχτό καφέ καθώς το πευκόμελο που παράγεται την Άνοιξη είναι πιο ανοιχτόχρωμο και πιο διαυγές από εκείνο που παράγεται το Φθινόπωρο.

Μέλι καστανιάς

Ιδιαίτερο και μοναδικό για τις ιδιότητές του, με έντονη γεύση, σκούρο χρώμα ιδιάζον άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια και με ελαφρά πικρή επίγευση.

Μέλι σουσούρας

Το μέλι σουσούρας, ξεχωρίζει από τα άλλα είδη μελιού. Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του και η υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες το καθιστούν ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Το άρωμά του έντονο, με νότες καραμέλας. και το χρώμα του σχεδόν χάλκινο.

Πευκοανθόμελο

Το πευκοανθόμελο είναι μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στα περισσότερα από 180 θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στη σύστασή του. Aπό τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία.

Βοηθά στην καλή λειτουργία της πέψης και στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, δίνει ενέργεια και αντοχή, ρυθμίζει την εντερική λειτουργία και έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Δασόμελο

Μέλι που φτιάχνουν οι μέλισσες μας από νέκταρ που βρίσκουν σε πυκνά δάση από καστανιές, οξιές, βελανιδιές, μεγάλης ποικιλίας λουλουδιών καθώς και τα μελιτώματα δασικών δέντρων όπως το πεύκο και το έλατο. Έτσι παράγεται ένα ποιοτικό μέλι με δυνατό άρωμα, γλυκιά γεύση και χαρακτηριστικό χρώμα.

Ανθόμελο

Το ανθόμελο παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών και χαρακτηρίζεται από ένα ισορροπημένο μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών. Είναι πιο «γλυκό» στη γεύση από τα άλλα αντίστοιχα μέλια, με απαλή ήπια γεύση, αρωματικό, με μοναδικό έντονο χρώμα, ιδανικό για χρήση σε διάφορα ροφήματα (τσάι, γάλα).

Μέλι φλαμούρι – καστανιά

Παράγεται από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της καστανιάς και της φλαμουριάς, και τα δύο είναι καλά μελισσοκομικά φυτά, αφού δίνουν γύρη και μέλι εξαιρετικής ποιότητας.

Εκτός από τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, θεωρείται ότι μπορεί να δράσει ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας,ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος και είναι πλούσιο – ίσως το πιο πλούσιο – σε ιχνοστοιχεία, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και βάριο.

Μέλι βαμβάκι

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο μέλι νέκταρος και μελιτώματος, με διακριτικό άρωμα και απαλή γεύση.

Το μέλι βαμβακιού, έχει την υψηλότερη βακτηριοκτόνο δράση από κάθε άλλο μέλι, καθώς έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Μέλι ρείκι

Πλούσια θρεπτική αξία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (τη μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες ποικιλίες μελιών), μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιστημονικά αποδεδειγμένη υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και αντιοξειδωτικά. Συλλέγεται κατά τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.

Μέλι πορτοκάλι

Tο μέλι πορτοκαλιάς είναι ιδιαίτερα αρωματικό. Έχει εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση και έντονο, υπέροχο άρωμα. Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια. Μειώνει το άγχος, επουλώνει τις γαστρίτιδες και βοηθά στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.

.

Κρέμα μελιού

Πρόκειται για μία creme de miel από 100% ανεπεξέργαστο μέλι.
Είναι εξ’ ολοκλήρου μέλι χωρίς πρόσθετα, χρώματα ή συντηρητικά.
Με μια απολύτως φυσική διαδικασία που δεν αλλοιώνει τη σύσταση και τα θρεπτικά συστατικά του μελιού, φτιάχνουμε αυτή την εξαιρετικά φίνα σε υφή και ιδιαίτερα αρωματική κρέμα, που μπορεί να καταναλωθεί όπως όλα τα μέλια ή εναλλακτικά στη ζαχαροπλαστική, σαν γλάσσο ή γέμιση σε μπισκότα ή ακόμα και σε ένα τσιζκέικ μελιού.

Κρέμα μελιού με φουντούκι

Το μέλι με κρέμα φουντουκιού είναι σίγουρα μια καινοτόμα ιδέα με θεσπέσια γεύση και πολλά οφέλη για την υγεία σας.  Πλούσια θρεπτική αξία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.